Ένα από τα Ιστορικότερα και Πλέον Σύγχρονα Σπα!!!

LoutrakiThermalSpa- Ένα από τα Ιστορικότερα και Πλέον Σύγχρονα Σπα!!!

Η ιστορία των ιαματικών λουτρών, είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία και οι αρχαίοι Έλληνες που γνώριζαν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών, ήσαν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα λουτρά, τα οποία αποτελούσαν δείγμα του πολιτισμού τους. Επίσης, αρχαίοι Έλληνες ιατροί, φυσικοί, ιστορικοί και γεωγράφοι ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα μεταλλικά νερά και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους από τα έγκατα της γης.

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα λουτρά για την υγιεινή του σώματος, περίπου από το 1500 π.Χ. και εκτός από τα ψυχρά λουτρά στη θάλασσα και στους ποταμούς, έκαναν χρήση και των θερμών λουτρών, κυρίως για την καθαριότητα του σώματος αλλά και για την ανακούφιση από την κούραση και την αναζωογόνηση του οργανισμού. Πολλές αναφορές για τα λουτρά υπάρχουν στην Οδύσσεια, και είναι γνωστό ότι από τον 13ο αιώνα π.Χ. τα λουτρά χρησιμοποιούντο και στα Ασκληπιεία ως μέσο θεραπείας των πασχόντων που προσέφευγαν σ’ αυτά για ίαση. Ο Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τη θεραπευτική επίδραση των Ιαματικών Νερών στον άνθρωπο, ενώ  ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη, είχε διαπιστωθεί ότι η υδροθεραπεία σε ζεστό νερό (30 – 31ο C), προάγει τη μυϊκή χαλάρωση, μειώνοντας την ευαισθησία στον πόνο, προσφέροντας χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «LoutrakiThermalSpa», είναι ένα από τα ιστορικότερα Spaκαι βρίσκεται στην λουτρόπολη του Λουτρακίου. Η πόλη, ονομαστή κώμη από την αρχαιότητα κυρίως για τα Ιαματικά της Νερά, οφείλει το όνομά της στα ιαματικά λουτρά που γίνονταν στις πηγές της (Λουτρά  =  Λουτράκι) και στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με την ονομασία <<ΘΕΡΜΑΙ>>, συνδέοντας μυθολογικά το όνομά της με τη θεά «Θερμία» Αρτέμιδα, προστάτιδα των θερμών ιαματικών πηγών.

Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών του Λουτρακίου, προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία, σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων και ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος.

Η πρώτη αναφορά για τις αναζωογονητικές ιδιότητες των ιαματικών νερών, γίνεται ήδη από τον ιστορικό Ξενοφώντα, ο οποίος στο έργο του «Ελληνικά IV» αναφέρει, ότι οι Σπαρτιάτες στρατιώτες μετά τις μάχες για να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, κατέφευγαν στη ζωογόνο δύναμη των Ιαματικών Νερών της αρχαίας κώμης των Θερμών. Η χρήση του Ιαματικού νερού Λουτρακίου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και εν συνεχεία το Λουτράκι, με σημείο αναφοράς τα ιαματικά του λουτρά, αναγνωρίστηκε ως μητροπολιτικό κέντρο της τουριστικής Ελλάδας και ως πρώτος θεραπευτικός σταθμός.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 16 - ΑΠΟΦΑΣΗ 46 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | ΠΡΑΚΤΙΚΟ 16 - ΑΠΟΦΑΣΗ 47 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 - ΑΠΟΦΑΣΗ 12 | 12 Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης 20161125-ΤΕΥΔ V1.0

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 - ΑΠΟΦΑΣΗ 13 | 13 Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης 20161125-ΤΕΥΔ V1.0

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ | ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ