Ιστορια

To LOUTRAKI THERMAL SPA  βρίσκεται στην πόλη του Λουτρακίου, στο βόρειο μυχό του Κορινθιακού κόλπου. Ήταν ονομαστή κώμη από την αρχαιότητα κυρίως για τα ιαματικά της νερά και οφείλει το όνομά της στα ιαματικά λουτρά που γίνονταν στις πηγές της. Η αρχαία πόλη των «Θερμών», το σημερινό Λουτράκι, συνδέεται μυθολογικά με τη θεά «Θερμία» Αρτέμιδα, προστάτιδα των θερμών ιαματικών πηγών και θεωρείται η αγαπημένη πόλη των θεών. Εκεί ο Απόλλωνας, θεός του ήλιου και της ψυχικής γαλήνης και η μητέρα των θεών Ήρα είχαν ναούς για τη λατρεία τους.
Οι γνωστές από την αρχαιότητα θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών του Λουτρακίου, παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν στη διάρκεια των αιώνων, πρόληψη και θεραπεία σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού. Ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη, είχε διαπιστωθεί ότι η υδροθεραπεία σε ζεστό νερό (30 – 31ο C), προάγει τη μυϊκή χαλάρωση, μειώνοντας την ευαισθησία στον πόνο, ενώ οι ιδιότητες του ιαματικού νερού σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, κατεβάζουν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό.
 Το Ιαματικό Νερό Λουτρακίου, έχει συνδέσει το όνομά του από τα πανάρχαια χρόνια, με τη θεραπεία πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του Ρωμαίου στρατιωτικού και πολιτικού Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα (138 π.Χ- 78 π.Χ.), ο οποίος θεραπεύτηκε από σοβαρή δερματική ασθένεια.
 Τα ευεργετικά αποτελέσματα του Ιαματικού Νερού, ήταν όμως πολύ νωρίτερα γνωστά στον αρχαίο κόσμο, αφού η πρώτη αναφορά για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, γίνεται ήδη από τον ιστορικό Ξενοφώντα, ο οποίος στο έργο του «Ελληνικά IV», αναφέρει ότι οι Σπαρτιάτες στρατιώτες μετά τις μάχες, για να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, κατέφευγαν στα ιαματικά νερά των Θερμών.
  
paraliako_parko

SPA-LOUTRAKI_7.jpg __LOUTRAKI_THERMAL_SPA_1.jpg LOUTRAKI_THERMAL_SPA_4.jpg SPA-LOUTRAKI_6.jpg LOUTRAKI_THERMAL_SPA_5.jpg LOUTRAKI_THERMAL_SPA_2.jpg LOUTRAKI_THERMAL_SPA_3.jpg

Η χρήση του Ιαματικού νερού Λουτρακίου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και εν συνεχεία το Λουτράκι, με σημείο αναφοράς τα ιαματικά του λουτρά, αναγνωρίστηκε ως μητροπολιτικό κέντρο της τουριστικής Ελλάδας και ως πρώτος θεραπευτικός σταθμός.  
Από τα βάθη των αιώνων το Ιαματικό Νερό του Λουτρακίου, έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο φυσικής υγιεινής ζωής, ευεξίας και αναζωογόνησης και εύστοχα το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης έχει χαρακτηρισθεί ως ‘’το νερό της ζωής’’.
 

Λουτράκι: η αρχαιότερη ελληνική Λουτρόπολη

paraliako_parko_limani   
Το Λουτράκι αποτελεί την κοιτίδα του Ελληνικού θερμαλισμού. Χαρακτηρίζεται ως η αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδος, διότι ενώ από το 1914 ξεκίνησε να λειτουργεί ως οργανωμένος χώρος θερμαλισμού, η ελληνική πολιτεία βρισκόταν ακόμα στο στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών του ελληνικού τουρισμού.
Η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου αρχίζει νωρίτερα το 1847, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αναλύσεις των μεταλλικών υδάτων από τον καθηγητή Τζιοβάνι Μπατίστα Δελβινιώτη.
Το 1855 χτίστηκε το πρώτο ξύλινο λουτρικό κατάστημα με 10 λουτήρες, ενώ το 1874 αυτό αντικαταστάθηκε από ένα λιθόκτιστο.
Το 1855, δημιουργείται στο Λουτράκι και η πρώτη δημοτική επιχείρηση εκμεταλλεύσεως ιαματικών λουτρών, που προσέφερε οργανωμένες υπηρεσίες στον Τομέα του Τουρισμού Υγείας. Το 1899 οικοδομήθηκε νέο, για τα δεδομένα της εποχής, λουτρικό κατάστημα με 22 λουτήρες, στο χώρο που υπάρχει σήμερα το νέο σύγχρονο υδροθεραπευτήριο, που τελικά κατεδαφίστηκε το 1967.
Το 1934 χτίστηκε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής κλασσικό κτίριο των λουτρών πολυτελείας, που ανακαινίσθηκε το 2009 και συνδέθηκε αρμονικά με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου που ονομάζεται πλέον LOUTRAKI THERMAL SPA

 

Αρχική | Επικοινωνία
2012 - 2017 © Loutraki Thermal Spa

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 16 - ΑΠΟΦΑΣΗ 46 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | ΠΡΑΚΤΙΚΟ 16 - ΑΠΟΦΑΣΗ 47 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 - ΑΠΟΦΑΣΗ 12 | 12 Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης 20161125-ΤΕΥΔ V1.0

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 - ΑΠΟΦΑΣΗ 13 | 13 Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης 20161125-ΤΕΥΔ V1.0

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ | ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ